A szakember tanácsai

2022.01.16. 08:00

Készítsük fel a fűnyírót a tavaszi munkákhoz

Egyelőre tél van, de időben gondolnunk kell a tavaszi teendőkre is. Mire jó idő lesz, hozzuk rendbe a fűnyírót, vagy vigyük el átnézésre szakemberhez. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Pixabay

Néhány hónapon belül újra üzembe kell helyezni a fűnyírókat, szerencsés, ha az esetleges működési problémát időben orvosoljuk. 
– Remélhetőleg amikor befejeztük az őszi munkát a gépekkel, leengedtük belőlük az üzemanyagot teljesen, kijárattuk azt a motorból – mondja Kolontári Gyula kereskedő. 
– A tél folyamán már nyilván többször beindítottuk pár percre a gépet, mert amióta nem ólmozott benzint használunk, hanem adalékanyagosat, erre is figyelni kell. Ha az adalékanyag hosszú időn át marad a gépben, gyantaszerű, sűrű massza lesz belőle. A fűnyírási időszak elején gyakori probléma, hogy a benzin belegyantásodik a fűnyíróba a fél év alatt, amíg nem használták. Nehéz tisztítani, ultrahangos mosóval lehet csak, szervizben. Tavaszi használat előtt tehát praktikus egy szervizeléssel üzembe helyeztetni a gépet. A szerelők a késeket is megélezik, ha kell, vagy cserélik. Ellenőrzik az ékszíjakat, az olajat és a levegőszűrőt. Utóbbiakra figyeljünk szezon közben is, olajat nagyjából húsz üzemóránként ajánlott cserélni. Óhatatlanul is beszívja ugyanis a motor a port a levegőszűrőn át, így az olajból csiszolómassza lesz. Szezon közben túl sok a szerelnivaló a műhelyekben, végeztessük hát el tavaszig az éves karbantartást – ajánlja a szakember. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában