Lélekmelengető díszek

2022.01.16. 10:00

Készítsünk tavaszt váró ajtókopogtatót

A karácsonyi díszeket már elpakoltuk, és így olyan csupasznak tűnik a lakás, hiányérzetünk van. Az esték még hosszúak, a tél java hátravan, a kertben nem lehet tevékenykedni, de várjuk már a tavaszt. Készítsünk tavaszt váró ajtókopogtatót, lakásdíszt.

Tóth B. Zsuzsa

A karácsonyi díszek helyett tavaszt várókat készítsünk, a kedvünk is jobb lesz, ha rájuk pillantunk

Forrás: Tóth B. Zsuzsa

Megoldhatjuk egy egyszerű szalma koszorúalappal vagy öreg képkerettel, arra kerüljön barka vagy másmilyen ág. A koszorú alsó fele legyen a súlypontos része, ott legyen a több dísz – mondja Rompos Dia és Tünde virágkereskedő. Masnival, rattan-, textil- és filcvirágokkal díszíthetjük. Egy selyemzsineget lelógathatunk róla a barkaágak közül, de még fenyőtobozokkal is dekorálhatunk, főként, ha nem klasszikusak, hanem például cédrustobozok. Dekoratív csokrot készíthetünk selyemvirágokból, ha összefogunk páros számú drótot, azokat összehajtogatva alkotunk egy tölcsér alakú dróthálót, amely megtartja majd szálanként a virágokat. A hálóra különféle apró díszeket tehetünk például zseníliából, rafiából. Fából, papírból készült hóvirág, selyemjácint, -tulipán is díszítheti a koszorút. Használhatunk filcet, dekorgumit, gyöngyöket, fakérgeket, különösen platán- vagy nyírkérget. Jól használható és tartós az izlandi zuzmó, de akár mohadarabokat is feldrótozhatunk az alapra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában