Aktív életet élnek

2022.01.19. 12:00

Programtervet alkottak az olaszfalui nyugdíjasok

A kis bakonyi községben élő nyugdíjasok aktív életet élnek. Tavaly alapították meg több mint ötven taggal a Nyugdíjas Közösségi és Értékőrző Egyesületet, mely a nyugdíjasklubot is működteti.

Müller Anikó Hanga

A klubtagok aktív életet élnek, helyi közéleti feladatokat is felvállalnak

Forrás: Müller Anikó Hanga

A civil szervezet tagjai elnöküknek Varga Antalt választották. Összejöveteleiket nyáron, illetve amikor az időjárás engedi, a Zöldág Lovasudvarban tartják, az őszi, téli hónapokban a plébánia közösségi helyiségeiben találkoznak. 

A napokban együtt köszöntötték az új esztendőt, megtervezték kirándulásaikat; a Zirc és a festői Bakony anno naptár archív lapjait, fotóit nézegetve a múltat idézték. Összeállították éves programtervüket, megbeszélték belföldi kirándulásaik útvonalait. A közeljövőben vendégül látják Nádasdy Borbála grófnőt, szó lesz az idős emberek szociális segítésének lehetőségeiről, együtt emlékeznek meg a magyar kultúra napjáról. 

Az önkormányzattal közösen felvállalták - az értékőrzés jegyében - a tervezett falumúzeum és tájház rendbetételét, autentikus bútorokkal, használati eszközökkel való berendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában