Tudja a hosszú élet titkát

2022.01.07. 16:00

Szépkorú lakost köszöntöttek Nagyalásonyban

Az önkormányzat születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte a falu legidősebb férfi lakosát, a 90 éves Czigler Lászlót pénteken.

Laskovics Márió

Csöngei Gábor polgármester az ünnepelttel

Forrás: Laskovics Márió/Napló

Csöngei Gábor polgármester a község és a képviselő-testület nevében kívánt további erőt, egészséget és ajándékcsomagot nyújtott át az 1932. január 8-án helyben született ünnepeltnek. Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját Szarka Gyula jegyző olvasta fel. A pezsgős vendéglátáson részt vett továbbá Bokor László falugondnok és Kovács Tímea házi gondozó, valamint Laci bácsi felesége és két fia. 

Az ünnepelt felidézte, Ádándon végezte el tanulmányait, mezőgazdasági gépszerelőként dolgozott, negyvenhárom év munkaviszony után ment nyugdíjba. A katonaságba Miskolcon vonult be, a II. világháborúban Tapolcán harckocsizóként szolgált. 

A 90 éves Czigler László felesége, fiai, valamint az önkormányzati küldöttség körében
Forrás: Laskovics Márió/Napló

Mindennapjait tévénézéssel és tüzeléssel múlatja. Nagy futballrajongó, szívesen nézi a focimeccseket. Amit tud, még ma is megjavítja a ház körül. A hosszú élet titkaként a mértékkel fogyasztott, jó minőségű pálinkára és somlói borra esküszik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában