Egy emberöltő ünneplése

2022.02.03. 08:00

A helyi plébánost köszöntötték Kiscsőszön

Bali Tibor külsővati plébánost, helyettes esperest tortával, bivalypörkölttel, cigányzenével vagyis egy felejthetetlen estével lepték meg születésnapja alkalmából.

Laskovics Márió

Bali Tibor külsővati plébánost, helyettes esperest köszöntötték születésnapja alkalmából a Kultúrpajtában. Balra Kovács Norbert Cimbi

Forrás: egyesület

75 év egy ember életében mérföldkő, különösen, ha ebből 52 évet a hívek szolgálatában tölt, emelte ki Kovács Norbert Cimbi, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke, köszöntve Bali Tibor atyát, Külsővat és még számos település, köztük Kiscsősz plébánosát a tiszteletére nemrég tartott meglepetés születésnapi mulatságon a Kultúrpajtában. Elmondta továbbá, hogy a plébános a kora ellenére máig fáradhatatlanul rója a falvakat, hogy időben odaérjen a szentmisékre és hihetetlen energiával látja el szolgálatát.

– Mindenki szereti, legyen az gyermek vagy felnőtt hívő. Ennek titka az atya közvetlen természetében, emberközpontú gondolkodásában rejlik. Tibor atya rendelkezik azon képességgel, hogy minden hívőhöz eljuttassa Jézus üzenetét – jegyezte meg Kovács Norbert Cimbi, majd a megjelent hívek köszöntötték az ünnepeltet a tiszteletére átírt versekkel és személyre szóló, szívből jövő üzenetekkel, végül egy hatalmas grillázstortával. Az atya meghatottan mondott köszönetet, hozzátéve, számára örömet jelent a szolgálat, amit az is bizonyít, hogy nyugdíj mellett is szolgál.

Az ünnepség közel harminc résztvevőjét ezután az egyesület cigányzenével, nótázással egybekötött bivalypörkölttel látta vendégül. A magyaros ételek-italok mellett jó hangulatú baráti beszélgetésekkel múlatták az időt, számolt be lapunknak Pintér Zoltán, az egyesület szakmai igazgatóhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában