Vetélkedősorozat az iskolákban

2022.02.22. 08:00

A káros szenvedélyek negatív hatásait ismertették az ajkai védőnők

Kisgyermekkorban szükséges elkezdeni megismertetni a káros szenvedélyeknek az életminőségre gyakorolt negatív hatását azért, hogy amire a fiatalok abba a korba érnek, amelyben már kipróbálják az alkoholt vagy a cigarettát, felelős döntést hozzanak.

Tisler Anna

A „részegségszemüvegben” nehéz volt a járás

Forrás: Tisler Anna

A védőnők - az Egészséges életmód a mindennapokban című pályázat támogatásával - háromrészes, ismeretterjesztő vetélkedősorozatot tartanak a város összes általános iskolájának 3-4. osztályos tanulói részére, az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a káros szenvedélyek témakörében. 

A második forduló a "Ciki a cigi" címet viselte. A szervezők reggel a Csodavár Általános Iskola harmadik osztályosaiból álló két csoporttal kezdték a programot. Krózserné Makkos Anikó projektmenedzser, aki nyugállományba vonulásáig iskolavédőnőként dolgozott, a Naplónak nyilatkozva elmondta, hogy készítettek egy ismeretterjesztő kisfilmet a témában, amelyet előzetesen eljuttattak az iskolákba. A gyerekek annak alapján a káros szenvedélyek témájában plakátokat rajzoltak. A munkákból a szakemberek látták, hogy a kisdiákok megértették a lényeget. Az egyik csoport arról rajzolt, hogy aki cigarettára fordítja a pénzét, nem jut neki például autóra, divatosruhákra. A többiek egy tiszta, egészséges, illetve egy, a nikotin által tönkretett tüdőt ábrázoltak. 

A programba szerették volna bevonni a szülőket is, de a járványhelyzet miatt erre most csak részben volt lehetőség. A februári rendezvényen a diákok több izgalmas feladatot oldottak meg: totót töltöttek ki, majd felnőtt segítségével "részegségszemüvegben" akadálypályán mentek végig, és az emberi testre fókuszáló interaktív kirakóval is játszhattak. A harmadik fordulót, amelynek témája a rendszeres mozgás jótékony hatása lesz, márciusban tartják. Az eredményhirdetésen a három legjobban szereplő csapat ajándékot kap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában