A titok: béke, szeretet

2022.02.26. 19:37

A kilencvenéves Magdi nénit köszöntötték Borzaváron

Kilencvenedik születésnapján ajándékkosárral, virággal köszöntötte Németh Imréné Kukoda Magdolnát Dombi László polgármester és Kuti Róbert alpolgármester.

Müller Anikó Hanga

Magdi nénit köszöntötték a falu vezetői is, jobbról a második Dombi László, mellette balról Kuti Róbert. A kép bal szélén lánya, Éva, valamint veje, István

Forrás: Müller Anikó Hanga

Átadták neki az emléklapot Orbán Viktor jókívánságaival. Magdi néni lányával és vejével él, szeretetteljes légkörben. Férjével 57 évig éltek szeretetben, békességben. 

– Tizennyolc éves voltam, amikor összeházasodtunk. Nagyon jól megvoltunk, megértettük egymást. Az anyósom beteges volt, tizenhat évig ápoltam. Miután meghalt, odavettük özvegy édesapámat, hét évig őt is gondoztam. Kijutott a munkából, de nem bántam, akármit csináltam, örömmel tettem. Gyakran előfordult, hogy amikor a férjem éjfélkor megjött a dudari bányából, a konyhában üldögélve vártam és horgoltam – emlékezett vissza Magdi néni. 

Amikor a gyermekei – négy lány, egy fiú – kicsik voltak, nem tudott elmenni dolgozni, nem volt kire hagyni őket. Később a helyi varrodában vállalt munkát, majd miután az Zircen működött tovább, ott folytatta, onnan ment nyugdíjba.  Nagy kertjük volt, mellette közel kéthektárnyi föld, állatokat tartottak. A falu közéletében is meghatározó szerepe volt, tizenkét évig vállalt tanácstagságot, huszonöt évig énekelt a helyi kórusban. 

Magdi nénit szerető család veszi körül. Tizenkét unokája, tizenhét dédunokája, két ük­unokája van. Az unokák nyaranta egyszerre négyen-öten mindig nála voltak. A negyvennyolc tagú család a járvány miatt telefonon és az internet segítségével köszöntötte. Magdi néni kitűnő egészségnek örvend, szemműtétje óta éles a látása, szemüveg nélkül olvas, kézimunkázik. Kedvenc időtöltése a horgolás, készít terítőket, angyalkákat, karácsonyi díszeket, tojásokat, babákat, játékos figurákat. Sokat olvas, reggel mindig a Naplóval indítja a napot. 

– Béke, szeretet, harmónia, családi összetartás, munka. Mindig dolgoztam, jó volt, ez éltetett – felelte Magdi néni arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában