Helyi életstílus
2022.02.07. 19:00
Disznótoron az egész falu
A hét végén nem kisebb mint 250 kilós malacot vágtak le Uzsán, hogy hurka, kolbász, pecsenye, húsos káposzta, töpörtyű készüljön az esti közös vacsorára.
Tóth B. Zsuzsa
A sonkát a sós pácba tették, aztán a füstre megy, azt később teszik majd asztalra. Összefogta a helyieket a disznóvágás, amit Márkus Ferenc szakács vezényelt, az ő receptje alapján fűszerezték a kolbászt. Reggelire bundás kenyeret, fokhagymás tokaszalonnát, sült vért kínáltak. Fogyott mellé forralt bor és pálinka is.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre