Házasság hete

2022.02.24. 13:00

Erősítenek a keresztény értékek

Megáldották a házaspárokat a Házasság hete rendezvénysorozatot záró istentiszteleten Veszprémben.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A Kálvin János parki református templom istentiszteletén részt vevőket Závodi Zsuzsanna lelkész köszöntötte. Szabó J. Róbert esperes igehirdetésében arról beszélt, bár a körülöttünk lévő világ zűrzavaros, nem szabad elhagyni és feladni a keresztényi értékeket, a Biblia üzenetét. Kiemelte, az emberi kapcsolatok, így a házasság minősége és milyensége is hitvallás. – Amilyen férjek és feleségek vagyunk, az ebben a világban bizonyságtétel – fogalmazott. Megjegyezte, a hívő embert is legyőzheti a bűnös természete, azonban Isten meggyógyíthatja a szeretetlen kapcsolatot. 

Az istentiszteleten részt vett Porga Gyula polgármester és felesége, Héthelyi Réka, a Házasság hetének veszprémi mentora. A polgármester emlékeztetett, a rendezvénysorozatot kilencedik éve ünneplik Veszprémben. A kezdeményezést egy kis közösség indította el, amelyhez évről évre egyre többen csatlakoztak. Kiemelte, a rendezvénysorozattal kezdettől arra törekednek, hogy a házasságot ne idealizálják, hanem reálisan mutassák meg, és a szeretetközösség nehézségeit is bemutassák. 

Az istentiszteleten az esperes megáldotta a részt vevő házaspárokat. Szabó J. Róbert arra kérte az Urat, hogy áldja meg a házaspárok áldozatvállalásait, testüket, lelküket, szándékaikat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában