Bizalom és kapcsolat

2022.02.21. 20:00

Házaspárok ünnepeltek a megyeszékhelyen

A házasság és a család értékeire hívta fel a figyelmet a Házasság hete záró rendezvénye a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A Házasság ünnepe elnevezésű eseményt a Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája szervezte a Megyeházán a napokban. Udvardy György veszprémi érsek megnyitójában kiemelte, a házasság éltető tulajdonságokkal ajándékozza meg a társadalmat. Ezek közé tartozik a bizalom, és a kapcsolat, amely a közösség alapja, valamint a házassággal és családok adta biztonság is a társadalmat erősíti. Köszöntőjét a házaspárok megáldásával zárta az érsek. 

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a Házasság hete programjaiban az intimitásból kilépve a házaspárok, családtagok bemutatják a házasságukat, míg a gyermekek rajzokon keresztül beszélnek a szüleik kapcsolatáról. Hozzátette, a házasság próbatétel, amely akkor tarthat hosszú ideig, ha a felek sok munkát fektetnek bele. A keresztények házasságában Isten a legnehezebb helyzetekben is segíti a feleket, erősíti a kapcsolatot, húzta alá. Megjegyezte, a családok erősítik a város közösségét is.

A rendezvényen zenés, irodalmi műsort adtak elő a családpasztorációban részt vevő házaspárok, valamint kisorsolták a Rendhagyó randevúk játék nyereményeit. Az online elérhető játékot ezúttal is Tátrai József és felesége, Tátrainé Radics Rita írták ki. Olyan feladatokat küldtek ki a pároknak, amelyek az egymás iránti személyes kötődésüket segítettek elmélyíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában