Jégpályák éjszakája Szigligeten

2022.02.02. 11:00

Jobbra a vár, balra a tó, lábukon a korcsolya

Az idei télen már nem a szigligeti strandon, hanem a vár­udvarban várja a korcsolyázás rajongóit a műjégpálya.

Tóth B. Zsuzsa

Sokan, gyerekek és felnőttek is itt, a várudvarban húznak életükben először korcsolyát a lábukra

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A közel négyszáz négyzetméteres pálya korábban a strandon is évről évre népszerűbb volt, de ezen a télen talán még különlegesebb élményt nyújt a műjégen siklás. Ugyanis közben a Balatonra nyíló páratlan panoráma tárul a korcsolyázók elé az egyik oldalon, míg a másikon a várban gyönyörködhetnek. 

Bevált az ötlet, népszerű a várudvarba telepített négyszáz négyzetméteres műjégpálya
Forrás: Nagy Lajos/Napló

A jégpálya új üzemeltetője szerint sok pozitív visszajelzés érkezik a vendégek részéről, akik örömmel veszik, hogy naponta korcsolyázhatnak, akár késő estig. Sokan, gyerekek és felnőttek is itt húznak életükben először korcsolyát a lábukra, és örülnek, hogy a kis pingvinekbe kapaszkodva tehetik meg az első köröket. Közben szól a zene, jólesik a meleg étel és ital, a rendezvények pedig kifejezetten vonzók. 

Az első körök a műjégen a kis pingvinbe kapaszkodva
Forrás: Nagy Lajos/Napló

Sokan koriztak a Jégpályák éjszakáján, de a csúszkálás szerelmesei várják a február ötödikei farsangi mulatságot és a február 12-i Valentin-napot is. A jégpálya a tervek szerint, amennyiben az időjárás engedi, február végéig nyitva tart Szigligeten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában