Megújult környezetben

2022.02.23. 06:50

Kezdődnek a tábori programok Zánkán

Már lehet jelentkezni a tavaszi táborozásra, osztálykirándulásokkal nyílik idén a felújított Zánkai Erzsébet-tábor, közölte Darabánt Judit, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kommunikációs igazgatója.

Kovács Erika

Mint megtudtuk, osztálykirándulásoknak ad otthont a felújított Zánkai Erzsébet-tábor május 4-től június 10-ig. Azok az iskolák, amelyek jelentkeznek az 112. évfolyamos diákjaikkal a balatoni táborozásra, öt héten át, hétfőtől szerdáig, illetve szerdától péntekig tartó turnusokban vehetnek részt a zánkai táborban nyújtott mintegy harminc különféle programon. 

A szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) az Erzsébet-táborok táboroztatási programban biztosítja a szállást, a napi étkezéseket és az egészségügyi ellátást is.

Darabánt Judit kifejtette, köszönhetően az elmúlt időszak felújításainak, a zánkai tábor befogadóképessége jelentősen megnőtt, így tavasszal már 17 ezer vendéget várnak a szervezők. A köznevelési intézmények az említett táborok internetes oldalán jelentkezhetnek március 7-ig. A felújított Zánkai Erzsébet-tábor összes szállásépülete fűthető, ezért már bármelyik évszakban komfortos körülmények között lehet táborozni. A szobák újonnan bútorozottak, és saját fürdőszobával is rendelkeznek. 

Tavasszal, a háromnapos, kétéjszakás tábori osztálykirándulásokon a szervező Erzsébet Alapítvány sportprogramokat, koncerteket és színházi előadást, továbbá digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő, játékos foglalkozásokat is biztosít a táborozóknak. Lehetőség van sétahajózásra, íjászatra, túrázásra, sőt a diákok kipróbálhatják magukat a kalandparkban, illetve látogatást tehetnek a haditechnikai parkban is. 

A turnusok ideje alatt az iskolák is szervezhetnek kirándulásokat, így a környék látnivalóit is megismerhetik a gyermekek. A május 4-től június 10-ig tartó Erzsébet-táborokba kizárólag köznevelé- si intézmények jelentkezhetnek, így azok, akik tavasszal a Balatonnál szeretnének tá- borozni, a jelentkezéssel kapcsolatban iskoláikhoz fordulhatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában