Szép iskolai hagyomány

2022.02.15. 06:50

Szalagavatót tartottak a „közgáz” végzős osztályainak

Két év óta először rendezett igazi szalagavató ünnepséget a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikuma szombaton este a Pannon Egyetem aulájában.

Juhász-Léhi István

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Ifj. Szathmáry Árpád, a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum igazgatója ennek kapcsán elmondta, hogy Veszprémben az egyetemi aula a legreprezentatívabb hely, szerinte nem véletlen, hogy más iskolák is szívesen tartják itt hasonló programjaikat. 

A Közgáz idei szalagavatója - amelyen részt vett Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója - rendhagyó volt, mert korábban jelvény- és szalagavató bál rendeztek, ezúttal viszont a pandémiás helyzet miatt "csak" a szalagavatóra volt lehetőség. Mint kiderült, mivel egy ilyen eseményen maximum 500 fő kaphat helyet, a kilencedikesek jelvényavatója is elmaradt.

A szalagavatón nem mellékesen nagyszerű műsort adtak az osztályok: volt zongoramuzsika, zene, énekduett. Az ünnepi eseményen három végzős osztály közel 80 tanulója kapott szalagot. Az igazgatói beszédben szó esett a szalag szimbolikájáról és arról is, hogy mit is jelképez ilyenkor az igazi kék szalag. A diákok nyitótánccal kedveskedtek az őket búcsúztatóknak, a tanárok ugyanakkor a végzős osztályfőnököket köszöntötték. 

Az intézményvezető arról is örömmel számolt be a Naplónak, hogy a visszajelzések kitűnőre értékelték az eseményt. A Közgáz következő nagyszabású eseménye a március 16-ai hagyományos Közgáz-gála lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában