Együtt dolgozni a célokért

2022.02.17. 10:00

Több mint negyven éve fogadtak egymásnak örök hűséget

Idén ünnepli 44. házassági évfordulóját Hardy Piroska és Mayer János, akik 1978. április 29-én Gannán fogadtak egymásnak örök hűséget.

Polgár Bettina

Mayer János és Hardy Piroska házasságkötésük idején, 1978. április 29-én

Forrás: családi

Mayer János úgy fogalmazott, szerinte a hosszú házasság titka a kölcsönös szeretet és bizalom, az egymáshoz való idomulás. – El kell fogadni a gyen­geségeket, meg kell ismerni az erősségeket, és egymás kezét fogva kell küzdeni a jóért – tette hozzá. Mint mondta, szerencsésnek érzik magukat, hogy mindketten szerették a munkájukat, megbíztak egymásban, és most már kéz a kézben, az unokák körében töltik a nyugdíjas éveket. 

Mayer János elmondta, az esküvőjükkor 25 esztendős volt, a felesége pedig 23, ma viszont jellemzően később kötnek házasságot a fiatalok. Kifejtette, szerinte ez egyrészt annak tudható be, hogy a továbbtanulás ideje alatt a többség nem szeretné lekötni magát, illetve a tanulmányok után még szeretnének egy kicsit kikapcsolódni, így inkább 28-30 évesen állnak oltár elé. 

Hozzátette, ugyanakkor a mai fiatalok már más értékrend szerint nőttek fel, egy sokkal digitalizáltabb világban. – A munkám folytán rengeteg helyen jártam az egész országban, és azt láttam, hogy sok fiatal még nem tett le semmit az asztalra, úgy akar elvenni valamit. Először azonban bizonyítani kell – hangsúlyozta. 

Mayer János hozzáfűzte, szerinte a mai házasságok megromlásában sokszor kap szerepet az irigység. – Minden családban van nézeteltérés, ilyenkor le kell ülni és megbeszélni. Mi minden döntést közösen, családi körben hoztunk meg, ezt a példát látta a lányunk, Zseraldina is. Emellett fontos, hogy mindig legyenek céljaink, amikért közösen dolgozhatunk – emelte ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában