Lyukas quilt

2022.02.08. 15:00

Varrós napot szerveztek Márkón

A Márkófolt Varrókör Egyesület tagjai varrós napot tartottak február 5-én, szombaton. A hölgyek egy különleges és modern technikával, a „lyukas quilt” elnevezésű technikával ismerkedtek meg az Orsetti Péter Kulturális Központban. Az oktatási program meghívott előadója Acélosné Solymár Magdolna céhmester volt.

Molnár Sándor

A képen a márkói varrókör tagjainak büszke csoportja és az elkészült munkákkal

Forrás: Márkófolt Varrókör Egyesület

Madarászné Ifjú Bernadett, a Márkófolt Varrókör Egyesület elnöke elmondta, hogy két tag kivételével az egész varrócsapat részt vesz az izgalmas napon. Mindenkinek tetszett a most megismert technika, amelyet ékszerként, illetve ruhán és táskán is lehet alkalmazniA remek hangulatú nap végére a márkói hölgyek a varrás szeretetétől az anyagismereten keresztül eljutottak oda, hogy mindenki elkészítette a saját párna előlapját, lyukas quilt technikával. A varrókör által szervezett program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósulhatott meg. 

A Márkófolt Varrókör Egyesület tagjai szeretnék folytatni a jól bevált programot, ezért májusban és júniusban is szerveznek majd varrós napokat, amelyek a csoportösszetartás szempontjából is nagyon fontosak. Ráadásul ilyenkor nem az internetről, hanem a szakma mestereitől, élőben tanulva sajátíthatnak el új technikákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában