Az összefogás ereje

2022.03.10. 14:00

A balatonedericsiek egy teherautónyi adományt gyűjtöttek össze

Közel 800 ezer forint értékű adományt, a tárgyiak mellett 300 ezer forint készpénzt gyűjtöttek a balatonedericsi civilek a lakossággal a háború elől menekülők megsegítésére.

Tóth B. Zsuzsa

A gyűjtést kezdeményező Timaffy Judit elmondta lapunknak, hogy minden várakozást felülmúlt az adakozó szándék mértéke, és büszke arra, hogy ilyen lelkesek és önzetlenek a balatonedericsiek. 

Három nap alatt egy 1,5 tonnás teherautónyi adomány gyűlt össze a lakosság által a gyűjtőpontra vitt tárgyi adományokból, valamint abból, amit a pénzadományokból bevásároltak. A tartós élelmiszereket, konzervet, befőttet, bébiételt, kekszet, csokoládét, gyümölcsitalt, ásványvizet, tejet, teát, kakaót, mézet, higiéniai eszközöket és tisztálkodószereket, vény nélkül kapható gyógyszereket, matracokat, takarókat, párnákat, ágyneműket és törölközőket tartalmazó adományt Budapestre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Logisztikai Központjába szállították. 

Judit hálás mindazoknak, akik segítették a gyűjtést, úgy érzi, Balatonederics lakossága megmutatta, hogy mekkora ereje van az összefogásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában