Helyi életstílus

2022.03.11. 21:00

Kisgyermekes édesanyát is köszöntenek

Megtartják a pandémia idején elmaradt rendezvényeik egy részét az ajkai Nosztalgia Nyugdíjas Klub tagjai, tudtuk meg Szimeiszter Imrénétől.

Tisler Anna

A 22 éve működő, Bódé városrész időseit összefogó civil szervezet tagjainak hiányzik az együttlét. A közösség erejét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az alapító  közül mindenki, aki még él, tag. Az idén elmaradt a tollfosztás, amelyet 12 éve megcsináltak, majd a tollból egy helyi kisgyermeknek paplant készítettek, és adták át azt a családnak a tollfosztást lezáró ünnepségen, a sudrin. Toll az idén is van, ha a tagság úgy dönt, a fosztást is megtartják. Ha nem, anyák napján akkor is felköszöntenek egy helybeli kisgyermekes édesanyát. 

Az alapító okiratban felsorolt céljaik között szerepel a régi falusi  gasztronómiai hagyományok ápolása és továbbadása. Sok fiatalabb az ő rendezvényeiken kóstolta először a kukoricaprószát, valamint többször főztek általános iskolásokkal közösen szilvás gombócot. Ők hozták létre egy vállalkozó segítségével a városrész központjában az 1848-49-es emlékparkot, amelyet azóta is gondoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában