Március 15-re emlékeztek

2022.03.16. 07:00

Kossuth-kiflivel, kávéval várták a vendégeket az ajkai Pilvaxban

Kossuth-kifli elfogyasztását követően a Pilvax kávéházban vendégeltek meg minden érdeklődőt az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ajkai rendezvényen.

Tisler Anna

Forrás: Gyarmati László

A Tósokberénd városrész lakosaiból álló civil csoport a Szent István Király Római Általános Iskola előtti téren a generációk közötti együttműködés keretében tartotta a programot március 15-én délután. Az iskola nyolcadikosai emlékeztek a 174 évvel ezelőtt történtekre, valamint a Regős nyugdíjasklub énekkara a kor hangulatát idéző nótákat adott elő. Vajai Károlyné szavalt,  Vági Károly, Szarka Csilla és Rejtőné Csizmadia Márta  énekelt. Kiss Róbert ünnepi beszédében arról szólt, hogy neki és a negyvenes éveiben járó kortársainak mit üzen a szabadságharc. 

A szervezők kiosztották a résztvevőknek az alkotó foglalkozáson készült kokárdákat és zászlókat. A Kossuth-kiflit a helybeli asszonyok készítették és ajánlották fel. A téren régi asztallal, székekkel Pilvax kávéházat rendeztek be, és mindenkit kávéval vendégeltek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában