Segített az egyesület

2022.03.11. 07:00

Összefogtak a pandémia „hétköznapi” nehézségei ellen

Négy kerekesszékes gyermek kapott laptopot Devecserben az online tanulási nehézségeik megoldásának céljából a Kivi-Reha Közcélú Egyesület jóvoltából.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Réfi Kristóf, Bitman Bálint, Orbán László Noel és Tóth Kornél

Forrás: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A tavalyi év tavaszán a pandémia ellenére tizenöt elszánt helyi és környékbeli pedagógus úgy döntött, hogy az elmúlt években civilként végzett önkéntes segítő tevékenységüket szervezettebb szintre emelik. Felhasználva a többéves segítségnyújtásban szerzett értékes tapasztalataikat, egyesületet hoztak létre. 

Céljukat abban látták, hogy a rászoruló fogyatékkal élő embertársaik és az eltérő fejlődésmenetű gyermeket nevelő családok "hétköznapinak” tűnő, de számukra megoldhatatlan problémáit segítsenek megoldani. Ezek a "hétköznapi” problémák lehetnek a megélhetési, tanulási nehézségektől kezdve az egyedi engedélyhez kötött segédeszközök vásárlásán keresztül állapotjavító beavatkozások is, amelyek az érintett családoknak sokszor a "világmegváltást” jelentik. 

Az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy megmutatják és megtanítják a segíteni akaró jó szándékú embereknek, hogy miként segítsenek. - Meg kell mutatni az embereknek, hogy lehet jól segíteni. Eszközöket kell hogy adjunk ahhoz, hogy miként álljanak a segíteni akarók a rászoruló gyermekek mellé. "A fény harcosa megosztja másokkal a tudását. Tudja, hogy aki segít, annak segítenek is, és tovább kell adnia azt, amit tud. Ezért leül a tábortűzhöz, és elmeséli csatáit", írta egyszer Paulo Coelho brazil író, ENSZ-békenagykövet – mondta Séfer Hajnalka egyesületi elnök. 

A Kora Gyermekkori Intervencióért és Gyermekrehabilitációért Közcélú Egyesület tagjai ennek a mottónak jegyében négy új laptopot adtak át a négy gyermeknek, hogy segítsék számukra a hétköznapokban is az online tanulási nehézségek áthidalását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában