A körgyűrű több pontján is folyik a kivitelezés

2022.03.19. 06:50

Ütemterv szerint halad a déli elkerülő építése

A nyolcas főút Veszprémet elkerülő szakaszán több helyszínen is dolgozik a kivitelező.

Marton Attila

Forrás: Gyarmati László

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kérdésünkre közölte, a fejlesztés a tervek szerint halad, ugyanakkor a nem megfelelő időjárási viszonyok okozhatnak csúszást. A beruházó emlékeztetett, a Litéri csomóponttól Veszprém felé négy és fél kilométer között elkészült tavaly év végére a főpálya, amelyre a Veszprém Megyei Kormányhivatal az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt december 21-én adta ki. Jelenleg a koronaélen kívül – a padkán kívüli területen – történik munkavégzés az átadott szakaszon. A főpályán az elkészült szakasztól az Almádi csomópont irányába mintegy másfél kilométer hosszan az út jobb oldalán az aszfalt- és betonburkolat marását végzi a kivitelező. A Füredi csomópontban a záportározó kialakítása van folyamatban, a főút déli oldalán a 73-as úton az aszfaltburkolatot elbontották, és jelenleg földmunkákat végeznek, írta válaszában a NIF Zrt. A következő időszakban várható forgalmirend-változásokról és terelésekről a NIF Zrt. honlapján és a beruházó Facebook-oldalán adnak tájékoztatást.

Az elkerülő út Füredi csomóponttól a csatári kereszteződésig tartó szakaszának tervfelülvizsgálatával kapcsolatban a NIF Zrt. közölte, kiadták az építési engedélyt március elején, valamint megkezdődött a kiviteli tervek készítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában