Halad a takarítás

2022.03.30. 15:00

Városszerte begyűjti a síkosságmentesítő szóróanyagokat a veszprémi szolgáltató

A VKSZ Zrt. közölte, március első felében kezdték el a munkát.

Napló-információ

A Bagolyvári útról is begyűjtötték a bazaltot a szolgáltató munkatársai

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Elsőként a belvárosi területeket tisztítják meg kézi és gépi erővel. A begyűjtés időtartama időjárásfüggő. Ha tartósan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet a nagy gépek is munkába állnak, és elkezdődik az úttest mellett felhalmozódott lerakódások seprése, tájékoztatott a VKSZ Zrt. 

Kiemelték, március második felében és áprilisban a bazalt összegyűjtését végzik. A szolgáltató tervei szerint április végére tisztítják meg a várost úgy, hogy közben a mindennapi úttisztítási és takarítási feladatokat is elvégzik. Megjegyezték azt is, az oldott sós technológia alkalmazásával jelentősen csökkentették a járulékos takarítási feladatainkat. 

A társaság azt is közölte, ebben az időszakban végzik el a cserjék és a fák metszését is. A lenyesett ágakat először darálják, majd a ledarált részeket a fiatal cserjéknél terítik szét, hogy a nyári időszakban védelmet nyújtson a kiszáradástól és megakadályozza a gyomosodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában