Harminc zsák szemét

2022.04.07. 06:50

A legtöbb hulladékot a főút mentén szedték össze

A 8-as főút hírei/baleseteinek megelőzése elnevezésű Facebook-csoport szemétszedési akciót szervezett a 8-as út Székesfehérvártól Tüskevárig tartó 87 kilométeres szakaszán szombaton délelőtt. A lakosság mellett több önkormányzat és a polgárőrök is csatlakoztak az akcióhoz, köztük a herendiek is.

Molnár Sándor

A herendi SPAR-parkolóban gyülekeztek a szemétszedési akció résztvevői

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Az elmúlt évek sikeres gyakorlata alapján idén is megszervezték a tavaszi nagytakarítást a településen és környékén. A szervezők fő célja a 8-as fő közlekedési út környékének megtisztítása volt. 

A szomszédos településekkel egyeztetve a herendiek a bándi hídtól Városlőd irányába, a kamionparkolóig szedték össze a szemetet az út mentén. Az önkéntes, segíteni szándékozó emberek a SPAR áruház parkolójában gyülekeztek április 2-án 9 órakor. Rövid eligazítás, balesetvédelmi oktatás és a zsákok, illetve kesztyűk kiosztása után a polgárőrség autójával szállították ki a kis csapatot a szemétszedés helyszíneire. 

A szervező Ujhelyi Gábor biztosított zsákokat a hulladéknak
Forrás: Molnár Sándor/Napló

A szervező Ujhelyi Gábor biztosított zsákokat a résztvevőknek, akik két-két fős csoportokban szedték össze az út menti szemetet. Sajnos volt bőven idén is eldobált sörös-, energiaitalos és cigisdobozokból, illetve műanyag flakonokból. A főút mellett takarítók összesen harminczsáknyi szemetet szedtek össze délig. 

A jól végzett munka után – két helyi vállalkozónak köszönhetően – zsíroskenyér-partit is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában