Közlekedés

2022.04.19. 20:00

Forgalomkorlátozások a VEN 2022 alatt

Április 25-én, hétfőn veszi kezdetét a VEN 2022 a hagyományosnak számító „Dörgedelemmel”, azaz a kortes dalfesztivállal.

Napló

Másnap, azaz kedden a csapatok délben már a Kossuth utcán gyülekeznek, hogy megkezdődhessen a hivatalos „Bevonuló”. Április 26-án, kedden 13.00-14.00 óra között forgalomkorlátozásra lehet számítani a Kossuth utca és az Egyetem utca közti szakaszon a VEN csapatok hagyományos bevonulása miatt. A VEN-ezők célja, hogy a köztéri „akció” során minél jobban bevonják a városi járó-kelőket az egyetemi napok forgatagába. Kedden 15 órától a B aulában megkezdődnek a csapatok kortes programjai.

A Veszprémi Egyetemi Napok évtizedes hagyományainak alapját és gerincét a hallgatók adják. Nincs másként ez idén sem: az önfeledt bulizáson kívül a VEN a diákrektori címért folytatott kemény versengésről is szól, hiszen a csapatoknak az általuk szerzett dalokkal, kreatív és humoros jelmezekkel, csapattánccal, különleges kampányötlettekkel, a csapatkocsma egyedi dekorációjával kell meggyőzniük az egyetemi polgárokat, akik a VEN utolsó napján szavazással döntik el, mely csapat jelöltje képviselheti 2 éven keresztül a hallgatóságot az egyetem diákrektoraként.

Idén is négy csapat küzd a Diák Rektori címért: a VEN Dizni - 1-es csapat, a Univenzum - 2-es csapat, a VENcanto - 3-as csapat és a VENtasy - 4-es csapat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában