Hirdetés

2022.04.29. 12:40

Internetezés helyett jöjjenek a legmenőbb kinti játékszerek!

A mai gyerekek csak netezni képesek… Sokszor hallani ezt az elkeseredett kijelentést, már-már lemondó összegzést.

Forrás: FamVeld / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pedig a fiatal generáció tagjai ennyivel nem írhatóak le. Igen, az internet világa kétségtelenül vonzó, de ha van más, ha van érdekes, izgalmas alternatíva, ami felveszi a versenyt az elektronikus világgal, akkor máris fordulhat a kocka!

Hajtásra és kalandra fel!

A gyerek rollereknek a népszerűsége nem hogy nem csökken, hanem folyamatosan nő. Nagyjából két évtizeddel ezelőtt törtek be igazán a piacra kis hazánkban, és rögtön a kedveltségi listák élére kerültek. Aztán telt-múlt az idő, és nyilván ezer másik közlekedési variáció tűnt fel. A gördeszka, a görkorcsolya és a bicikli is vitathatatlanul keresett alternatíva, na de az igazság az, hogy manapság is egyre többen szavaznak a fél lábas hajtásra. Így menő iskolába járni. A mozgás adott, hiszen nem statikus, passzív állásról vagy láblógatásról beszélünk, miközben az izgalom is garantált. Persze az alapvető közlekedési szabályokat érdemes megtanítani a lelkes gyerkőcöknek, hogy ne érhesse őket meglepetés. A jelenlegi szabályozások szerint különösen tempós haladás esetén a bicikli út használata előirányzott. De természetesen lassú, megfontolt gurulásnál a járda is biztonságos terepnek számít. A figyelem persze így sem, úgy sem spórolható meg, de ez legyen a legkevesebb. A szabadság élménye ellenben garantált, ami - ahogy a lurkók nőnek - egyre értékesebbé válik. Az már ugyanis a felnőttséghez vezető úton járás, amikor a közlekedés felelősségteljes, önálló foglalatossággá lép elő. Nagy dolog, amit egyetlen egy virtuális, kézzel nem fogható játék sem képes felülmúlni.

A kert is érdekes, izgalmas terep!

A kerti házikó gyerekeknek szól, és olyan kalandokra csábít, amihez a felnőtt képzelőerő kevés. Viszont a gyermekeket nem kell félteni, ha a fantáziájuk megéléséről van szó. Szóval jöhetnek a kinti barangolások, felfedezések, és kezdődhet a rendezkedés! Amúgy is nagy élmény kint lenni, a természet közelségében, de ha ehhez még egy saját ingatlan is társul, az bizony extra menő és felnőttes lehetőség. Sokkal vonzóbb, mint bármilyen virtuális kihívás, hiszen ez a valódi élet. Fogható, tapintható, érinthető előnyökkel. Olyan pozitívumokkal, amiket a házikók élvezetes formában kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában