Nyugalmazott pedagógus

2022.05.24. 16:00

A kilencvenéves Imre bácsit köszöntötték Várpalotán

A napokban ünnepelte 90. születésnapját a Faller-középiskola nyugalmazott pedagógusa, a várpalotai Cserháti Imre, akit a családtagok és lakótársak körében köszöntött fel Campanari-Talabér Márta, a település polgármestere és Ignácz Anita Éva jegyző a Szépkorúak Otthonában.

Szabó Péter Dániel

Cserháti Imre örömmel mesélt gyermekkoráról és tanári pályafutásáról a családias hangulatú ünnepségen

Forrás: Szabó Péter Dániel

Fotó: AngyalG

Miniszterelnöki emléklappal, egy Várpalotát bemutató könyvvel és egy csokor virággal köszöntötték fel 90. születésnapja alkalmából Cserháti Imrét a város vezetői. 
Imre bácsi feleségével az elmúlt év decembere óta él a várpalotai Szépkorúak Otthonában, melynek lakói vele együtt ünnepelték meg a jeles évfordulót. Versekkel és énekekkel is köszöntötték őt, aki nagy szeretettel idézte fel fiatalkori éveit és mesélt szülőfalujáról, a Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Jászfényszaruról. 
Cserháti Imre a Szegedi Tudományegyetemen végzett, majd Várpalotára került, ahol történelmet kezdett el tanítani a mai Faller-középiskolában egészen nyugdíjazásáig. Két gyermeke született, közülük sajnos már csak az egyik fia él, aki viszont rengeteg szeretettel veszi körbe szüleit. Imre bácsit és feleségét nagy szeretet köti össze. Nincs olyan nap, hogy ne látogatná meg párját. Amikor csak teheti, az ágya mellett tölti az időt és gondol vissza az együtt töltött évtizedekre. 
Az ünnepelt egyébként mai napig jó egészségnek örvend. Szívesen vesz részt a különböző foglakozásokon a Szépkorúak Otthonában. Szeret olvasni, tornászni, és különösen kedveli a vetélkedőket, amelyek során sok tudást és élményt oszt meg lakótársaival. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában