Ajkai Veterán Járművek Baráti Köre

2022.05.22. 15:30

Autós emléktúra Ajkáról-Füredre: Egykori tagtársukra emlékeztek a baráti kör tagjai

Az ajkai Veterán Járművek Baráti Köre már harmadik alkalommal szervezett emléktúrát egykori tagtársuk emlékére. A túrát részben azért is rendezték meg, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy vigyázzunk jobban egymásra az utakon. Az Ajkáról - Nagyvázsony és Tótvázsony érintésével a Koloska-völgybe induló emléktúrán részt vettek a közlekedési balesetben elhunyt Nagy Attila szülei is.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor / Napló

A Veterán Járművek Baráti Köre 2018 decemberében alakult meg Ajkán azzal a céllal, hogy megőrizzék az öreg autókat, motorokat az utókornak. A kezdetben 13 alapítótagot számláló egyesületnek ma már 44 tagja van. Egykori tagtársuk, Nagy Attila egy veterán találkozóról hazafelé tartva szenvedett halálos balesetet, 2020 májusában. A túrával rá emlékeznek minden évben. A 2022-es emléktúra résztvevői május 21.-én, szombaton délelőtt a Civil ház előtti parkolóban gyülekeztek. A találkozóra a tagok mellett eljöttek az elhunyt Nagy Attila szülei is, akik a baráti kör elnökétől, Weinpel Tibortól egy, a fiuk örökös tagságát igazoló oklevelet is átvehettek. 


Nagy Lászlóné Marika néni meghatottan mondta el, hogy nagyon megmelegíti a szívüket a férjével, hogy már harmadik éve emlékeznek meg a fiukról. Köszönte, hogy ilyen szeretettel, odafigyeléssel gondolnak Attilára, aki jó emberek között töltötte a szabadidejét a Veterán Járművek Baráti Körében. Azt kívánta a tagoknak, hogy bárhová is mennek autóikkal, motorjaikkal, mindig balesetmentesen közlekedjenek és épségben érjenek haza a családjukhoz. 
A nemcsak oldtimer autókból és motorokból álló menet 11 óra körül indult el. Útközben a csékúti temetőnél megálltak és megkoszorúzták a 48 évesen elhunyt tagtársuk sírját, majd tovább indultak Balatonfüred felé. A szombati programban szerepelt a Koloska-völgyi Vadaspark megtekintése, az Aranyember útja tanösvény bejárása és a Jókai kilátó felkeresése is. 


Az egyesülethez kapcsolódó hír még, hogy a Veterán Járművek Baráti Köre július elején veterán autó-és motor találkozót szervez Ajkán, augusztus elején pedig a balesetben elhunyt motorosoknak tartanak emléktúrát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában