Már készül az új műsor

2022.05.16. 08:00

Ügyes koreográfiák, jól megválasztott zenék - 14 éve alakult a sümegi Broadway Tánccsoport

Új koreográfiákkal állt színpadra idén a sümegi Broadway Tánccso- port, és a majálison első ízben mutatkozott be az együttes gyermekcsoportja.

Szijártó János

A Broadway Tánccsoport tagjai idén két új koreográfiát mutattak be, de már körvonalazódik a jövő évi produkció

Fotó: Szijártó János/Napló

A Broadway Tánccsoport már az áprilisi Dunántúli táncfesztiválon és versenyen is remekelt, hiszen a Ne legyen! című koreográfiájuk ezüst, A cég című táncuk pedig arany minősítést kapott a szakmai zsűritől. Az utóbbival a felnőtt kategória második helyén végeztek, és ők érdemelték ki az előadói különdíjat is. Azóta már a sümegi közönség is láthatta mindegyik koreográfiát. 

Az együttes vezetője, Oláh Tamás koreográfus lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a Ne legyen! című műsoruk tisztelgés az Omega zenekar munkássága előtt, míg A cég egy diktatórikus vezetésű vállalat működését, történetét dolgozza fel, ahol a munkavállalók marionettfigura módjára közvetlen irányítású robotként végzik a rájuk szabott munkát. Mindkét mű rendkívül hatásos, hiszen a tehetséges táncosokhoz adott a jó koreográfia és a jól megválasztott zene. Oláh Tamás ehhez kapcsolódva arról is szólt, hogy a következő évben egy Omega-dalokra épített új műsort készítenek szintén az Omega emlékére. 

A tíz főt számláló felnőttcsoport mellett idén már bemutatkoztak a gyerekek is, akiket a majálison láthatott először a sümegi közönség. 

– Tizennégy éve alakultunk meg, vannak még alapítók köztünk, akik az elejétől velem vannak, s mindent megtesznek azért, hogy a színpadon a lehető legjobb produkciókat mutathassuk be. Meg kell említenem Réfi Koletta, Varga Noémi, Varga Dorina, Varga Martina, Gergely Piroska, Kautzky Rita, Mustos Dóri, Reicz Virág és Bárány Panna nevét, rájuk mindig számíthatok. Hozzá kell tennem, hogy szakmai támogatást is kapunk több helyről: Cseh Richárd táncos, Paksa Eszter balettművész és Bakó Gábor tánckoreográfus mindig rendelkezésre áll, ha segítségüket kérem. A sümegi önkormányzat és a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ pedig a működésünk alapját jelenti – fogalmazott Oláh Tamás, aki Zalaegerszegen is dolgozik koreográfusként, és sok helyen Mutyi bohócként is ismerik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában