Helyi életstílus

2022.06.16. 07:00

Dietetikai előadás

Hogy ne (l)egyél cukorbeteg? címmel tart előadást a tényekről és a tévhitekről Nyikos Ráhel dietetikus Zircen, a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében (József Attila utca 1.) június 30-án, csütörtökön 17 órától.

Rimányi Zita

Szó lesz többek közt arról, hogy napjaink népbetegsége, a cukorbetegség a magyar lakosság csaknem nyolc százalékát érinti, szövődményei jelentős mértékben rontják az életminőségét. A közhiedelemmel ellentétben a diabétesz nem kizárólag a cukros ételek túlzott fogyasztása miatt alakulhat ki. Laikusként nehéz eldönteni, mi az igazán helyes táplálkozás. Az előadó beszél arról, mik a cukorbetegség kialakulásának okai, hogyan előzhető meg a táplálkozás révén a kettes típusú diabétesz. Tájékoztatást ad az édesítőszerekről, a szénhidrátokról, a diétákról, a mentes ételekről. Ételtotón próbára tehetik a résztvevők tudásukat és feltehetik kérdéseiket a szakembernek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában