A tehénfejéstől a békafogásig

2022.06.01. 11:30

Édesanyák és gyerekek ünnepét rendezték a Nomádia Szabadidőparkban

A Te Számítasz Egyesület anyák napi és gyermeknapi programján minden korosztály remekül szórakozott.

Tóth B. Zsuzsa

A Nomádia Szabadidőparkban rendezték meg a Te Számítasz Egyesület anyák napi és gyermeknapi gazdag programját

Forrás: Györkös József

A jótékonysági szervezet pártfogolt családjai, közel hetvenen ünnepeltek az ajkai Nomádia parkban, ahol Földingné Osváth Gyöngyi elnök köszöntőjét követően többnyire az egyesület tagjai és az általuk pártfogolt gyermekek, valamint az önkéntesek – Madaras Szilvia, Sárkány Tünde, Kis József, Szabó Zoltán és Földing Ádám – adtak műsort. 
A programon segédkeztek az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások, Darvas Fanni, Jusztin Zoé, Talabér Alíz és Németh Rebeka mindannyian gondoskodtak róla, hogy az ünnepeltek jól érezzék magukat. Lefoglalták a legkisebbeket is, így az édesanyák szusszanhattak egyet, kikapcsolódhattak, míg a gyerekek játszottak. 
Bemutatkozott a Szabó család két gyermektagja, Viktória énekelt, Zoltán bűvészkedett. Bogdán Liliána Petra anyák napi gyermekverset szavalt, az egyesület pártfogoltjaiból álló hiphoptáncos csoport is bemutatta produkcióját, őket Lendvai Laura tanítja. 
A hétvége jó alkalmat kínált a bemutatkozásra és annak bizonyítására, hogy a gyerekek képesek bátran és felszabadultan kiállni produkciójukkal a közönség elé. Ez növeli önbizalmukat, a siker jó visszajelzés számukra. 
Az egyesület tagjai gondoskodtak a vendéglátásról is, Fodor Gyöngyi, Molnár Emőke, Kovács Endréné és Sárik Magdolna pedig kozmetikumokkal kényeztette az édesanyákat. Erősné Szabó Tímea fodrász és egyesületi tag néhány jó fogást is átadott az érdeklődőknek. A kisebb gyerekek inkább csillámtetoválást és arcfestést választottak Madaras Szilvia önkéntes és Kozák Melinda, az egyesület kreatívfoglalkoztatás-vezetője segítségével. 
A kisfiúk kipróbálták, milyen tehenet fejni, a gyakorlásához a SajtfolyamManufaktúra bocsátotta rendelkezésükre az élethű műtehenet. A tónál nagy sikert aratott a tutajozás, a hajót gyorsan birtokba vették a gyerekek, a kislányok még békát is fogtak. A gyerekek fáradhatatlanul minden játékot ki akartak próbálni, népszerű volt a labirintus és a hordó alakú ügyességi játék. Labdáztak, buborékot fújtak. 
Somogyi Erika pszichológus előadását nagy érdeklődés kísérte, a szülők aktívan figyeltek és kérdeztek, majd meghallgatták a szakember javaslatait a következetes gyermeknevelésről, a konfliktuskezelésről, valamint a nyílt és őszinte kommunikációról. 
A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában