Pályakarbantartás miatt

2022.06.13. 18:00

Június 18-tól változik a Veszprémet érintő vasútvonalak menetrendje

Pályakarbantartás miatt két ütemben, június 18-tól augusztus 28-ig változik a menetrend a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely (20-as számú) vasútvonalon, és eltérő szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat - olvasható a Mávinform közleményében.

Forrás: Pixabay

Mint írják, a korlátozások miatt június 18. és 28. között a vonatok helyett Várpalota–Ajka, június 29. és augusztus 28. között pedig a Veszprém–Ajka viszonylatban pótlóbuszok közlekednek. A Győr-Veszprém vonal Veszprém és Zirc közötti szakaszán szintén június 18-tól augusztus 28-ig szállítják pótlóbuszok az utasokat két völgyhíd felújítása és pályakarbantartás miatt.

A Veszprém térségét érintő vágányzárak következtében a Budapest és Szombathely, illetve Budapest és Zalaegerszeg között utazóknak, a 20-as vonal környékén élőknek, a Veszprém-Győr között ingázóknak és a Veszprém felől a Bakonyba kirándulóknak, továbbá a térségből a Balatonra vonattal utazóknak is jelentős változásokra, illetve átszállásokra kell készülni.

A vasúttársaság a június 18-tól augusztus 28-ig tartó vágányzár keretében, Veszprém és Herend állomások között mintegy két kilométeren felújítja a töltést és a vasúti pályát, továbbá átépíti Öskün a Fő úti átjárót, ezenkívül egyéb felújítási és karbantartási munkálatokat is végeznek. Ezáltal megbízhatóbb lesz a vasúti közlekedés, és Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok pontosabbak lesznek.

A menetrend-változásról bővebben ITT olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában