Őrzik a hagyományokat

2022.06.02. 08:00

Kitáncolták a májusfát a Dózsavárosban

A Dózsavárosi Baráti Kör megalakulása óta kutatja, majd gyakorolja a helyi hagyományokat. Ezért évtizedek óta április utolsó napján májusfát állítanak a Dózsa téren, hogy másnap reggel már a feldíszített – többnyire nyárfa - várja az arra járókat, az iskolába igyekvő gyerekeket.

Őrsi Ágnes

Forrás: Őrsi Ágnes

Egy hónapig áll a fa, a búcsúzás ünnepélyes napja az utolsó májusi. Így történt ez idén is; a baráti kör tagjai és sokan városrészi lakók összegyűltek a tér körül, hogy tanúi legyenek a májusfa kitáncolásának. 

Forrás: Őrsi Ágnes

Ebben Fertig Erzsébet tanárnő vezetésével részt vettek a Dózsa iskola német nemzetiségi tagozatos diákjai (akik mellesleg pár napja Városlődön, a német nemzetiségi fesztiválon arany minősítést szereztek), valamint az Őszidő Nyugdíjas Klub táncos lábú asszonyai. 

Forrás: Őrsi Ágnes

Műsoruk végeztével a közönség is bekapcsolódott a táncba, majd pedig kidöntötték az idei májusfát. Koronájából hazavándoroltak a szalagok, hogy jövőre egy másik fán hirdethessék: itt a tavasz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában