Fitten, egészségesen

2022.06.22. 11:30

Közel 900 általános és középiskolás gyermek vett részt a várpalotai sportnapon

A Harcolj és küzdj az egészséges Várpalotáért! címmel meghirdetett egészség- és sportnapot a Gál Gyula Városi Sportcsarnok mellett a Thury-várban s a város több helyszínén rendezte meg a Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület a közelmúltban.

Szabó Péter Dániel

Közös bemelegítéssel indult a nap a sportcsarnokban. Mozgalmasan teltek a tanév utolsó napjai

Forrás: Fitten Várpalotáért SZSE

A program közös bemelegítéssel kezdődött meg a csarnokban.

– A célunk az volt, hogy a tanév végén különböző sportolási lehetőségeket bemutatva, ügyességi feladatokban való részvételre sarkallva a diákokat, színesítsük a délelőttjüket. Rengeteg lehetőség van helyben is arra, hogy sportoljanak a nyári szünet alatt. A közösségépítés is fontos eleme a rendezvénynek, hiszen az osztályoknak, csoportoknak együtt kellett mozogni és teljesíteni a feladatokat. A kisebbek a sportcsarnokban kezdtek, az általános iskola harmadik évfolyamától egészen a nyolcadikosokig pedig a Thury-várban kialakított négy állomáson kaptak szé­leskörű tájékoztatást többek között a katasztrófavédelem és a védőnői szolgálat munkatársaitól. A fiatalok továbbá kipróbálhatták az úgynevezett „részegszemüveget”, amellyel a rendőrség munkatársai az alkoholfogyasztás veszélyeire hívták fel a figyelmet, míg a várpalotai mentőállomáson hasznos információkat kaptak az újraélesztés lépéseiről is – összegzett kérdésünkre a szervező egyesület nevében Németh-Kovács Anita. 

A mozgásra, sportra nevelés mellett a szervezők kiemelt szerepet fordítottak a preven­cióra is. A hetedik és nyolcadik osztályos, valamint a középiskolás diákok az Alkohol-Drogsegély Ambulancia témába vágó előadásán is részt vettek, de természetesen a felnőttekre is gondolt a Fitten Várpalotáért Szabadidő- és Sportegyesület. 

– A délelőtti órákban a diá­kokat igyekeztünk megszólítani, de nem feledkeztünk meg a város felnőtt lakosságáról sem, hiszen a Thury-várban szűrővizsgálatokkal várta őket a Szent Donát Kórház, továbbá a védőnői szolgálat is tanácsadással és különböző eszközökkel mutatta be a dohányzás ártalmas hatásait. Délután pedig a kábítószerektől, a droghasználatról hallgathattak meg előadást az érdeklődő felnőttek – tudtuk meg a rendezvény egyik fő szervezőjétől. 

Németh-Kovács Anita hozzátette, közel 20 partnerszervezet segítette az egyesületet a jó hangulatú rendezvény lebonyolításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában