Elképesztő árnyalatok

2022.06.01. 18:00

Nyár eleji színkavalkád a veszprémi határban

Sárgálló repcevirágok, lilás facélianmezők, piros pipacstengerek tették különlegesen színessé, változtatták szinte mesteri ecsettel festett tájjá a városok határait mostanában.

Rimányi Zita

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Így van ez a Nemesvámos felé vezető útnál is, a tapasztaltakat fotósunk örökítette meg. Érdemes példáját követni, vagy csak messze tekintve szabad szemmel gyönyörködni a természet nyújtotta szépségben. Akár közelről megvizsgálhatjuk a szirmokat, megfigyelhetjük a rovarokat. Utóbbiak, a méhek is nagy örömüket lelik ott, ahol nem kaszálták rövidre a virágokat, a füvet, a réteket.

A kirándulók szintén élvezhetik a napfényt, a kellemes időt, a látnivalókat és ha telefonjaikkal fényképeket, szelfiket készítenek, akkor érdemes tiszteletben tartaniuk a gazdák munkáját, nem jó, ha letapossák, amit termelnek. Ugyanis színe miatt a repce gyakran áldozatul esik kinézetének, belegyalogolnak a táblákba egy-egy jó kép kedvéért a magukat fotózók.

Érintetlenül hagyva a növényeket is napokra felvidító hatású lehet a látványuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában