Helyi életstílus

2022.07.30. 09:00

Győztes nyugdíjas természetjárók

Országosan is a legjobbak közé tartoznak az ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület nyugdíjasai, bizonyították a nyáron lezajlott túraversenyeken is.

Tisler Anna

Pápa adott otthont júniusban a  dunántúli nyugdíjasklubok teljesítménytúrájának, amelyen  5 fős csapatok indulhattak a 70 év alatti és feletti korosztályban. A kijelölt 5 kilométeres távot 19 csapat teljesítette, majd töltötte ki a 25 kérdésből álló totót, amely döntő szerepet játszott a dobogós helyezéseknél. A 70 éven felülieknél az ajkaiak bronzérmes helyen végeztek Heffler László túravezetővel az élen. Ajkáról az egészségügyi, az önkormányzati, az üveges és a tűzoltó nyugdíjasklub is részt vett. A szervező Czingler Sándor volt, aki kiválóan fogta össze a csapatokat. A pályát Ládi János tűzte ki. 
Budapesten a Normafánál júliusban rendezték meg a nyugdíjasklubok országos teljesítménytúráját. A résztvevők megemlékeztek Monspart Saroltáról, aki fővédnöke volt a programnak. A 70 év alattiaknál Balatonfüred csapata győzött, másodikak lettek az ajkagyepesi fiúk, a harmadik helyet az ajkai Bánki szeniorcsapata szerezte meg. Az idősebbeknél másodikként az ajkagyepesi lányok, harmadikként a Bánki ifjúsági csapata végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában