Megújult menetrenddel

2022.07.03. 17:00

Megkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon

Szombaton megkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) 176. hajózási főidénye, melyet a társaság 8 hétre és 9 hétvégére hirdetett meg.

Egy induló hajó a siófóki kikötõben 2022. július 2-án. Megkezdõdött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási fõidénye

Fotós: MTI/Bruzák Noémi

Mint honlapjukon írják, felújított hajókkal, megújult és kibővült menetrenddel, arculattal és büféválasztékkal várják a hajózni és kirándulni vágyókat menetrendi, sétahajózási és programhajózási lehetőségekkel. Az utasoknak már kényelmesen, előzetesen online is lehetőségük van a hajójegyek megvásárlására.
Az elmúlt évek sikerei nyomán idén is ingyen utazhatnak a települések közötti hajójáratokon a kisgyermekek KAJLA útlevéllel.
Az 58 napos személyhajózási főszezonban 17 kikötőből összesen 12 útvonalon indítja a BAHART a településeket összekötő menetrendi hajójáratait.
A kiemelt desztinációk további erősítése céljából közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár – Tihany útvonal meghosszabbításra került Balatonfüredig, Balatonföldváron pedig fontos átszállópont alakult ki a középső medencéből érkezők számára. A déli és északi part összeköttetése érdekében újra bekapcsolódik Tihany-rév kikötője a személyhajózási útvonalak állomásai közé.
Az első komp Szántódrévből 6.40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihany-révből az első reggel 7.00 órakor és az utolsó pedig 23.40-kor hagyja el a kikötőt. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában