Tizenéves fogathajtók

2022.08.29. 20:00

A berhidai lovastalálkozón a tapasztalt versenyzők mellett fiatalok mutatkoztak be

Tizennyolc fogattal jelentkeztek versenyzők a Berhidai Fogathajtó Lovastalálkozóra, amit Maurer Sándor, Maurer Anita és családja szervezett meg a focipályán, a helyi művelődési ház közreműködésével. A barátságos megmérettetésen részt vettek tapasztalt hajtók, de szép számmal képviseltette magát az ifjúság is. A legfiatalabb hajtó ezúttal a mindössze tízesztendős Kalász Kata volt.

Rimányi Zita

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Maurer Anita arról tájékoztatta lapunkat, hogy három kategóriában hirdettek győztest. A kettes fogatok versenyén első lett Kozó Virág, második helyen végzett Kovács Tamás, a harmadik helyen pedig Bíró László. Az egyfordulós akadályhajtásban szintén Kozó Virág bizonyult a legügyesebbnek, Bíró László a második, Révész Márton pedig a harmadik helyet szerezte meg. 

Veszprém megyéből érkeztek ezúttal fogathajtók Berhidára és akadtak közöttük egészen fiatalok, tizenévesek is. A póni kettes fogatok versenyét a csupán 13 éves Lakatos Bence nyerte meg, s ugyanennyi idős a második helyen végzett Hótay Balázs. Dobogóra állhatott ebben a kategóriában a tízéves Kalász Kata, a bronzérmet vihette haza.

 

A díjakat és a különdíjakat Pergő Margit, Berhida polgármestere adta át a helyezetteknek. A színvonalas verseny szakmai lebonyolítását Katona Balázs, a Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakágának tagja és versenyirodája végezte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában