Kulturális programok

2022.08.16. 15:00

A legszebb konyhakerteket is díjazták a halimbai falunapon

A legszebb konyhakerteket a hagyomány szerint a hétvégén tartott Nagyboldogasszony-napi búcsú és falunap programsorozat keretében díjazták.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A verseny célja, hogy a jó példák bemutatásával ösztönözze a lakosokat a kertművelésre.  Halimbán nagyon gyenge minőségű a kertek talaja, ennek ellenére számos kerttulajdonos eredményesen termeszt zöldségeket. Halimba az idén is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz. 
Közösségi kert kategóriában a Hársfa Óvoda, Mini Bölcsőde Csipkebogyó csoportja nyert. 
Normál kert kategóriában az országos díjra is jelölt Poór István és Poór Istvánné győzött, ugyancsak első lett Pilter Jánosné és Géczy Kornél, megosztott másodikként végzett Lukács Károly és Lukács Károlyné, Tűzhányó Ferenc és Tűzhányó Ferencné, Kollár Jánosné, Dél Károly és Dél Károlyné, harmadik lett Vajai Ernő. 

Szombaton és vasárnap is számos kulturális programmal várták az érdeklődőket, volt többek között artistaműsor, modern tánc, gyerekszínház, dogsport és karikabemutató, a kísérő programok között népi játszóház, csillámtetoválás, lufihajtogatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában