Olvasónktól

2022.09.20. 11:00

Három település búcsúzik szeretett lelkipásztorától

Olvasó/Kiss Albertné

Forrás: Olvasó/Baksa Gyöngyi

Megható eseményre gyűlt össze a Bakonyjákói Református Imaházban a három falu (Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű) református közössége. Apostol Pál lelkész nyugalomba vonulása előtti utolsó istentiszteletét tartotta. Lezárult egy korszak a tiszteletes úr életében. Lelkipásztori szolgálatának 46. évében ünnepélyesen búcsút vett szeretett híveitől.

Apostol Pál az 1976-ban megkezdett teológiai évek óta folyamatosan szolgálta az Urat és gyülekezeteit. 1994-ben érkezett Tapolcafőre, ezenkívül ellátta a jákói, valamint a vele szomszédos Németbánya és Farkasgyepű lelkészi feladatait is. (A jákói felekezet 1949-ben alakult, 1996-ban társult Tapolcafővel.)

Forrás: Olvasó/Baksa Gyöngyi

A zsúfolásig megtelt imaházban tiszteletes úr igét hirdetett, majd elérzékenyülve, egyenként búcsúzott a gyülekezet tagjaitól. Az imaház előtti közös fotózás után a faluházban szeretetvendégség várta a megjelenteket. A közösség nevében Takácsné Tompos Rita köszönte meg csaknem három évtizedes szolgálatát: azt, hogy a közösség életének minden jelentős eseményén velük volt. Együtt örült velük születéskor, konfirmáláskor, házasságkötéskor és osztozott bánatukban, ha vigaszra szorultak. Fáradhatatlanul szervezte a harangláb építését és az imaház felújítását. Háláját fejezte ki lelkész úr feleségének is, hisz az ő támogatása nélkül mindez az áldozatos szolgálat nem sikerült volna. 

Búcsúzott tőle Bakonyjákó és Németbánya polgármestere, Szilvási Zoltán és Marcsik Zoltánné Király Ágnes is, majd áldott, békés, boldog nyugdíjas éveket kívántak neki. 

 

Gyülekezete a 28 éves lelkészi szolgálata alatt készült fotókból összeállított albummal és ajándékokkal lepte meg az elérzékenyült lelkipásztort. – Minden búcsú valaminek a kezdete is – mondta Apostol Pál. – Hiányozni fog a szeretett közösség, de most több időm jut unokáimra és hobbimra, a novellaírásra és a gombászásra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában