Gyerekszemmel

2022.09.12. 15:00

Ismerkedés a szőlővel: kisfiú a somlói szüreten

Mi lehet ez? Lehetséges, hogy erre gondol, illetve ezt kérdezi a kis Marci a somlói szüreten, de az is lehet, rácsodálkozik arra, amit talált az ültetvényen, a zöld levelek között, a szőlőtőkén, és már jól ismeri azt, amire rábukkant.

Kovács Erika
Mi lehet ez? Lehetséges, hogy erre gondol, illetve ezt kérdezi a kis Marci a somlói szüreten, de az is lehet, rácsodálkozik arra, amit talált az ültetvényen, a zöld levelek között, a szőlőtőkén, és már jól ismeri azt, amire rábukkant Fotó: Családi
 

Egy biztos, a pillanat, a gyermek tekintete csupa szépség és rácsodálkozás, magában rejti az érdeklődést és győzelmet egyaránt, mondván, „megtaláltalak, nem bújhatsz el előlem!” Csoda az a pillantás, ahogy az érett gyümölcsre tekint, és csoda a szőlőfürt is, amit a napfény, a csapadék meg az évezredes vulkanikus talaj adott idén az embernek. Egy ilyen találkozásban sok minden benne van, a meglepődés, az ismerkedés, a tanulás a természet különleges értéke iránt, az ősz finom gyümölcse pedig éretten virít a tőkén, ahol sorsára vár. A legfontosabb az, ahogy egy apró gyermek mekkora örömmel, értelemmel tekint a természet különleges ajándékára, kivételes értékére, és ennek a találkozásnak köszönhetően egy napon talán úgy látja, a somlói ültetvényeket meg kell óvni, azokért érdemes minden erőfeszítést megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában