Számos programot szerveznek

2022.12.10. 20:00

Megnyílt a balatonfüredi jégpálya

Szombat délelőtt megnyílt Balatonfüred népszerű műjégpályája. A Zákonyi parkban, 900 négyzetméteres jégfelületen lehet korcsolyázni. A város vezetése a drasztikus energiaár-emelkedés ellenére is fontosnak tartja, hogy biztosítsa a sportolási lehetőséget a helyieknek és a városba érkezőknek. A nyitvatartást az időjárási helyzet befolyásolhatja.

Balla Emőke

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A jégpálya működtetése nagyon energiaigényes, hiszen mesterségesen állítjuk elő rajta a jeget, amihez rengeteg villamos energiára van szükség. A város vezetése a terhek ellenére úgy döntött, idén is biztosítja ezt a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget Balatonfüreden – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Holczer András alpolgármester. Azt mondta, az elmúlt évek azt bizonyították, hogy egyfajta közösségi tér alakult itt ki, szeretnék, ha ez idén is így lenne. Gazdasági okokból sok városban nem lesz idén jégpálya, Balatonfüreden várják, szeretettel látják azon települések lakosait is.
Szombat délelőtt megnyílt a műjégpálya, és már délelőtt nagyon sokan keresték fel. Az időjárás – nagy eső, meleg – természetesen befolyásolhatja majd a nyitvatartást, szombat délután is bizonytalan volt, aznap meddig várják a vendégeket.

A nyitónap után naponta lehet majd sportolni, a pálya hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap 9–20 óra között, pénteken és szombaton 10–21 óra között lesz nyitva. A város számos programot szervez a jégpályán, december 17-én 18 órakor műkorcsolya-bemutatót tartanak. Január 7-én lesz a jégpályák éjszakája, ekkor is sok érdeklődőre számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában