Csodájára járnak a vízen úszó karácsonyfának

2022.12.07. 19:00

Napelemes izzósor díszíti a porvai Pálos-tó közepén a két és fél méteres fenyőt

Két és fél méter magas fenyőfát díszítettek fel az önkormányzat dolgozói, amely a Pálos-tó vizén úszik, a küldetése, hogy a település ezen szegletében is megjelenítse karácsony jelképét – tájékoztatta lapunkat Veinperlné Kovács Andrea polgármester, és azt is megtudtuk tőle, hogy mostanában csak ezért térnek be sokan a falujukba, hogy megnézzék a látványosságot.

Rimányi Zita

Forrás: porvai önkormányzat

Csodájára járnak többek közt túrázók, terepjárósok, látogatók a falu határában tündöklő fának, azt mondogatják: jó ötlet. 
Azért, hogy a tó közepén maradjon, egy tutajszerűséget alakítottak ki neki, arra állították fel és kikötötték, a tövébe ajándékokat szimbolizáló csomagok kerültek. Napközben színes gömbök biztosítják az adventi hangulatot, este napelemmel működő izzósor hirdeti karácsony közeledtét. 

Forrás: porvai önkormányzat

Hagyományteremtő szándékkal került vízre ez a gyönyörűség, mintegy a tó kincseként, fenyőszoknyás tündéreként, advent első vasárnapjára készült el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában