Jegyzet

2022.12.24. 17:00

Üdvözítő született ma nektek

„Az angyal pedig ezt mondta nekik: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.” Lk2 10-11

Balla Emőke

Ne féljetek. Amikor az Úr angyala megjelent a pásztoroknak, nagy félelem vett erőt rajtuk. Megrettentek, biztatni kellett őket, hogy ne féljenek. Ahogyan bennünket is, hiszen tele vagyunk félelemmel, rettegéssel, aggódással, kétellyel. Mindenki súlyos terheket cipel, nyomasztanak bennünket saját problémáink, magánéleti és munkahelyi gondok, a körülöttünk lévő világ, a háború, a válság, létbizonytalanság, megélhetés, vírus, betegségek, halál, gyász. Sokszor kilátástalannak tűnik a küzdelem. Kell, hogy valaki bátorítson: ne félj, ne féljetek.

Nagy örömöt hirdetek, amely az egész nép öröme lesz. Karácsony az öröm ünnepe, mindenki személyesen átélheti. Kibeszélhetetlen öröm, titok, felfoghatatlan csoda. Nemcsak a család, a barátok, az együttlét, a találkozás, a közös játék, finom ételek, a pihenés feletti öröm, hanem hinni azt, hogy Jézus Krisztusban Isten személyesen jelent meg a földön. Valósággá vált, beteljesült az ígéret.

Üdvözítő született ma nektek. Ez a boldogító üzenet. Isten eljött közénk, Jézus megszületett, egy istállóban, jászolban. Ahogyan a sötétségben felragyogott a világosság, ahogyan a pásztorokat körülragyogta az Úr dicsősége, úgy ragyogja majd be a mi sötét életünket, gondolatainkat az Ő fénye. A betlehemi jászolbölcső már nagypéntekre és húsvétra mutat, a kicsiny gyermek a megígért Megváltó, aki megszabadít bennünket bűntől, haláltól. Ez az igazi örömhír, ez csendül fel karácsony éjjelén és zeng az egész ünnepen. A szívünkben visszhangzik, ahogyan a mennyei seregek dicsérték az Istent: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” Lk 2,14

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában