Repülés jeges szélben, fürdőnadrágban

2023.01.03. 15:00

Magyar rekorder Zimányi András, az első téli Balaton-átúszó

Magyar rekordot állított fel Zimányi András azzal, hogy 43 percen át repült motoros sárkányrepülővel négyszáz méter magasan, jeges szélben, zömében nulla fokban, fürdőnadrágban december 28-án. A férfi, aki a hidegterápia elszánt képviselője, elsőként úszta át a téli Balatont, amiről lapunk is írt.

Kovács Erika

Zimányi András Barna Zsolt pilótával szállt fel motoros sárkányrepülővel a Hármashatár-hegyről december végén. A merész vállalkozásnál a biztonság érdekében természetesen jelen volt Vég Ádám mentőszakápoló is, de szerencsére nem volt szükség a munkájára. 

Fotós: Paksi András

András a kérdésre, hogyan érezte magát repülés közben, elmondta, mindvégig nagyon élvezte, arra pedig különösen büszke, hogy a tervezett harminc percnél hosszabb ideig tartózkodott a hideg levegőn. Őszintén bevallotta, hogy a keze nagyon fázott, ezért azt folyamatosan tornáztatta. 

Fotós: Paksi András

Hogy mi vette rá a különös repülésre, elmondta: jelenleg kamionsofőrként dolgozik, ezért nincs mindig lehetősége a reggeli hideg zuhanyra, így a hideg levegőn edz oly módon, hogy gyakran sétál fürdőnadrágban. A mostani repülés olyan hatással volt rá, mint ha 15 percet úszott volna hasonló hőmérsékletű vízben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában