"Mindennek megvan a maga ideje"

2023.01.02. 16:00

Tapolcához hű marad, de visszavonul a "nemzet rozmárja"

Tapolca szilveszteri fürdésén ezután is itt lesz és eljön, amíg csak hívják, azonban a nyílt vízi fürdőzésektől visszavonul idén Schirilla György.

Tóth B. Zsuzsa

Schirilla György, amíg csak hívják, mindig itt lesz a tapolcai fürdésen, de a hideg vízi úszástól visszavonul idén

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A „nemzet rozmárja" erről beszélt lapunknak adott interjújában a szilveszteri fürdés alkalmával. Mint elmondta, 2023 elején végre megjelenik az évek óta várt gyermekmesekönyve, amelyet várhatóan tavasszal a városban is bemutat.
– Jövőre egy nagy búcsúúszást tervezek a fővárosban, de aztán visszavonulok. Egyrészt 62 éves vagyok, másrészt egyre melegebb a Duna, a korábbi jeges helyett ma már a néhány fokos vízben kezd komolytalan lenni a rozmárkodás, amellett, hogy egyre nagyobb erőfeszítést jelent egy ilyen nagy esemény megszervezése és az azon való részvétel. Szerencsére sok fiatal lép a nyomomba, ennek örülök, hiszen egészséges a téli, hideg vízben való fürdés. Jó évet zártam, sok helyen jártam, például a budapesti Lendvai úti óvodában, ahol több alkalommal mutattam be a mesekönyvet a gyerekek nagy örömére. 
– A közösségi oldalon írt sorozatom a felmenőkről nagyon népszerű, ettől igen boldog vagyok. A család múltja az 1600-as évekig ismert, nem kell kutatnom, de ha csak tehetem, bemutatom az ősöket. Az édesapám életművét folytattam, ő kezdte a hideg vízi fürdéseket, de az én vonalamat nem viszi tovább egyik gyermekem sem. Úgy érzem, ez nem olyan nagy baj. Közben reflexológiáról írok könyvet, de különleges módon.  A talpreflexológia, az egészségkultúra, annak a családterápiába való építésének lehetősége érdekel, és a verseim szintén a kötetbe kerülnek. A jóga emiatt most háttérbe szorult egy kicsit – mondta Schirilla, aki több mint két éve él együtt mostani párjával, akivel egy helyen is dolgoznak, a hatodik kerületi önkormányzatnál. Amellett lelkesen látogatják egymás családját, kettejüknek már a negyedik unokája születik hamarosan, a kicsik nagymamaként és nagyapaként tekintenek rájuk.
– Örülök, hogy immár 12 éve itt lehetek Tapolcán, és fürdésre buzdíthatom az ittenieket. Tavasszal ott leszek a keszthelyi fürdésen a strandon, amit én indítottam el néhány évvel ezelőtt, de januárban a korábbiakkal ellentétben ezúttal nem fürdök sehol, csak a könyvvel foglalkozom. Bár a megjelenésemnek örülnek mindenhol, úgy érzem, mindennek megvan a maga ideje, kiúsztam magam, ideje visszavonulni – szögezte le Schirilla György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában