Bíznak a közösségi média erejében

2023.02.06. 14:36

Emlékezetes találkozás a fehérvári szilveszteren: egy Down-szindrómás fiút keres a litéri család

Noha több mint egy hónap eltelt már a 2022/23-as évforduló óta, a litéri család azóta is a fehérvári szilveszterről beszél.

A találkozás helyszínén készült fotó

Forrás: családi

2022 utolsó napját ugyanis a városban, a Zichy ligetben töltötték, hiszen mint az anyuka, Marianna fogalmazott, nyáron a Balaton, télen Székesfehérvár a második otthonuk - olvasható a feol.hu cikkében. Itt találkoztak egy Down-szindrómás "kisfiúval" és szőke hajú édesanyjával – legalábbis valószínűsítik ezt a rokoni kapcsolatot.

– A kisfiú megsimogatta az én downos lányomat és boldog új évet kívánt neki. Ezután megfordult a vele lévő hölgy, ő is megtette ugyanezt, mi pedig ugyancsak mosolyogva viszonoztuk a gesztust. Nagyon gyorsan történt minden, fel se ocsúdtunk hirtelen. Nagyon örülnénk, ha megismerkedhetnénk velük, mert úgy láttuk, vidám, kedves emberek – kezdte közösségi oldali bejegyzését Marianna.

A feol.hu megkeresésére elmondta, nem jellemző, hogy sokat posztolna, nem igazán oszt meg magáról személyes adatokat, de ez a történés akkora hatással volt az egész családra, hogy végül úgy döntött, a közösség erejéhez fordul.

Emlékei szerint 20-25 év körüli lehetett a fiú, "tipikus downos jegyekkel": jellegzetes testalkat, arc és hatalmas mosoly. Az anyuka szőke, hosszú hajú, vékony, talán 160-165 centiméter magas. 

Marianna, a férje és a lánya, Borcsa abban bíznak, a találkozásra, a pillanatra a hölgy és a fiú is emlékszik, és a média erejével talán újra fel tudják venni a kapcsolatot egymással.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában