Állatkert

2023.02.17. 08:00

Nagy öröm volt a kis vörös panda érkezése Veszprémben

A Veszprémi Állatkert látogatóinak legnagyobb kedvencei, az újszülött kisállatok 2022-ben is számos örömteli pillanatot okoztak.

Juhász-Léhi István

A kis vörös panda hatalmas kedvenc Veszprémben Fotó: Veszprémi Állatkert

Visszatekintve a tavalyi évre, az egyik legnagyobb öröm a látogatók és a munkatársak számára egyaránt a kis vörös panda születése volt. A Veszprémi Állatkert történetében először született pandakölyök (más néven vörös macskamedve). A kisállatot, mivel anyja nem nevelte, a világ egyik legjobb pótmamája, Marokházi Katalin vette szárnyai alá.

Forrás: Veszprémi Állatkert

Új tagját köszönthette a lámacsalád is Pedro, a kis csődör személyében. Hazánk legnagyobb kétpúpúteve-csapata tavasszal újabb három csikóval bővült, és márciusban látta meg a napvilágot a legkisebb gyűrűsfarkú makikölyök.

Forrás: Veszprémi Állatkert

Népesebb lett az alpakák, a magyar parlagi szamarak, a szibériai kőszáli kecskék és a dzseládapáviánok családja is. Érdekesség, hogy Magyarországon csak állatkertünkben tekinthető meg tenyészcsapat ebből a különleges páviánfajból.

Forrás: Veszprémi Állatkert

Ramszesz, a csődör dromedár vendégszereplésre érkezett az állatkertbe Németországból még 2020 szeptemberében, azzal a céllal, hogy meghódítsa a veszprémi dromedárkanca szívét. Udvarlása sikeresnek bizonyult, ugyanis tavaly két bájos dromedárcsikóval bővült az állatkerti csapat.

Fotós: Veszprémi Állatkert

A 2022-ben érkezett, a Veszprémi Állatkertben korábban még nem látott vöröslábú kígyászdarvak rögtön fészeképítésbe kezdtek, és hamarosan fiókájukat gondosan terelgető, büszke szülőkké váltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában