Téma és fény

2023.02.04. 11:00

Tudatos tervezés hiányában csak kattintgatunk: a fotózásról tartottak előadást Halimbán

A fotóhoz témára van szükség és fényre, ez utóbbit mesterségesen lehet pótolni, ma már a telefonokon is van vaku. A fotót, mielőtt a telefonhoz vagy fényképezőgéphez nyúlunk, komponáljuk meg a fejünkben.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Tudatos tervezés hiányában csak kattintgatunk. Ha elég sok fotót készítettünk, biztos, hogy lesznek használhatók és általunk jónak tartottak is, adott tanácsot Mayer Balázs természetfotós az instafotós tanfolyam első előadásán február 2-án a művelődési házban. 

A programsorozat a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében zajlik. Az előadó a legismertebb magyar fotóst, André Kertészt idézve elmondta, hogy nem csak a drága, csúcsminőségű géppel lehet jó fotókat készíteni. Ma ismét divat a filmes fényképezőgéppel dolgozni. Mayer Balázs hozzátette, hogy nincs rossz fotó, csak elrontott. Sokan nem szeretik a fekete-fehér fotókat, de a divat ezen a területen is változik, mindenkinek más az ízlése, az elvárása. A mai ember egy nap alatt több fotót lát, mint a 18. században élt egész életében. A tömegből kitűnni csak egyedi ötlettel és látásmóddal készült képpel lehet. 

A sorozat második része február 9-én délután 4 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában