A nőnapnak összetartó ereje lehet

2023.03.06. 10:00

A zöldségpalánta zöld megoldást jelent ajándékválasztáskor

"Egy hamar hervadó vágott virágnak környezetvédőként kevésbé örülök nőnapkor, egy zöldségpalántának inkább. Az tud könnyen felköszönteni, aki ismer" – állítja Laczkó Boglárka fenntarthatósági szakértő. Fiatalasszonyként eddig a munkát a magánélet elé helyezte, de már elkezdett változtatni ezen.

Forrás: Feltöltőpont

– Ha a környezeti szempontokat vesszük figyelembe, akkor nagyon sok felesleges holmit vesznek meg a férfiak csak azért, hogy megajándékozzák március 8-án a nőket, ennek az ünnepnek alig palástolt az üzleti jellege, de lehetne ez másképp, vannak is rá példák. Ám sokszor azzal sincsenek előrébb a hölgyek, ha cserepes virágot kapnak, mert azokat gyakran nehéz életben tartani. Viszont vidám és olcsó megoldás, kedves gondolatokat szül, ha például virághagymát adnak nekik, használati utasításokkal. A nőnap összetartó erejét lenne érdemes kiaknázni, például a munkahelyeken, a köszöntés inkább csak gesztus lehet, alkalom egymás jobb megismerésére – mondta el Boglárka, akitől azt is megkérdeztük, mik a tapasztalatai a nőnapkor rendre előkerülő témáról, a munka-magánélet ideális egyensúlyának megteremtéséről, annak nehézségeiről. Elmondta, hogy eddig a környezetvédelmet szolgáló vállalkozására helyezte a hangsúlyt, a tanulás, a közösségszervezés jobbára elsőbbséget élvezett nála, amit férje megértett, de mindketten egyre inkább ráébrednek, hogy a család érdemel több figyelmet. 

– Azoknak a női vállalkozók az ünnepe is lehet a nőnap, akik segítik egymást. Velük beszélgetve és a saját gyakorlatomra gondolva azt látom, hogy a nagyon tudatos időbeosztás válik be, és első helyre kell tenni magunkat, a saját igényeinket, ez jelent jó alapot ahhoz is, hogy a karriercéljaink felé vezető úton előre lépjünk. Ha így tekintünk erre a kérdésre, akkor nem is választási helyzetként jelenik meg, inkább szorosan összefügg e két terület az életünkben – fogalmazott a fiatalasszony. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában