Királynék Földjén

2023.03.21. 11:30

Arcok, képek, utak - Hivatásáról és magánéletéről beszélt Balla Emőke főszerkesztő

Balla Emőke újságíró, a Napló főszerkesztője volt a vendége a Királynék földjén programsorozat közéleti beszélgetőest vasárnap esti rendezvényének. A beszélgetést Sótonyi Mónika vezette.

Napló

Forrás: Napló

Az Arcok, képek, utak című sorozatban Veszprémben élő, dolgozó, értéket képviselő nőket látnak vendégül. Ezúttal Balla Emőkét hívták meg, aki beszélt szakmai életútjáról, pályájáról és magánéletéről is. Tizenhat éves kora óta készült erre a pályára, már középiskolásként megismerkedett a Napló szerkesztőségével, itt töltötte nyári gyakorlatait. Mínuszos és címes hírek, tudósítások írásával, olvasói levelek szerkesztésével kezdte, később minden műfajban kipróbálta magát, legszívesebben jegyzeteket és interjúkat írt. Dolgozott a Veszprém Városi Televíziónál és a Magyar Hírlapnál, majd 1997-ben visszatért a Naplóhoz, a kulturális témájú cikkek után a közélet és a belpolitika is a területe lett. A program vendége fotókat mutatott be a közönségnek, többek között egy 1998-as szerkesztőségi fényképet és egy idei sajtónapi csoportképet. A főszerkesztő beszélt a mai olvasási szokásokról, az online és a nyomtatott lapokról, azok olvasóközönségéről. Elmondta, hogy az online az első, a veol.hu oldalon az események után rögtön megjelennek az anyagok, az újságírók ma már fotóznak és videót készítenek. Sótonyi Mónika kérdezte a vendéget a közösségi oldalakról is, ahol gyakran gyorsabban jelennek meg a hírek, információk, az újságíróknak azonban pontosan, hitelesen kell tájékoztatniuk az olvasókat.

Balla Emőke a hivatása mellett mesélt arról, hogy egy évet töltött Finnországban, tagja a Veszprémi Magyar-Finn Egyesületnek, kiállításokat nyit meg, beszélgetést vezetett a veszprémi zeneiskola századik, jubileumi programsorozatában. A magánéletébe is beavatta a résztvevőket. Elmondta, hogy hívő ember, a nehézségekben, tragédiákban a Krisztusban való hit adott neki erőt, az evangélikus gyülekezet nyitott, befogadó közösségében otthonra talált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában