Csíz!

2023.03.06. 12:01

Ismét körbefotózza a Google Street View Veszprém vármegyét – Mutatjuk az útvonalát!

Március 11-én indulnak a kamerás kocsik, hogy frissítsék az adatbázist.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra – olvasható a Google közleményében. A következő hónapokban Magyarország számos városát érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

A jellegzetes kameráikról könnyen felismerhető autók március 11-én kezdik meg munkájukat, és függetlenül a települések méretétől rengeteg helyet érintenek. Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Veszprém, Ajka, Békéscsaba, Szeged, Karcag, Debrecen és Tiszaújváros és környékének lakói mindenféleképpen számíthatnak a felvételeket készítő kocsikra. Az autók 2021 tavaszán is jártak nálunk.

A képek közzétételét megelőzően egy algoritmus elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni – írja a vezess.hu.

A részletes útvonalakat a Google oldalán is nyomon követhetjük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában